utorok 13. januára 2015

Zimné tvorenie

Dúfam, že tu nájdete troška inšpirácie a strávite s deťmi príjemný tvorivý čas ako my. 

PS: a to tieto činnosti nemusíte mať ani v týždennom pláne.
PS1: Inšpirácie nájdete aj v predchádzajúcich príspevkoch. 

1. Vylepšenie dverí

Ak máte staré ošarpané dvere ako ja a nie je čas ani prostriedky na to, aby sa dvere zrekonštruovali, tu je malé riešenie. Stačí si kúpiť v papiernictve kúpiť veľký bal papiera a pustiť sa do tvorenia. Spredu dverí i zozadu dverí. My sme sa tiež realizovali.

2. Lyžiari

Tak jednoduché a deti pekne vyhrajú s vyfarbovaním
Googlila som a našla takýchto lyžiarov, vytlačila ich na tvrdí papier. Na lyže je treba lekárske paličky, ktoré sa dajú kúpiť v lekárni. Paličky sme urobili zo slamiek, ktoré majú v Kik za pár (Eur). Deti si navrhli aj lyže. 
Inšpiráciu na tvorbu z paličiek nájdete aj v článku Január plný nápadov. 

Ak budete tlačiť tieto obrázky, možno vám tlačiareň urobí pásiky na papier, ale deti to v pohode farbičkami prekreslia. Nám sa pekne podarili. Len ako sa roztopil sneh, aj deti zobrali z police papier a povedali, že ho tam dajú späť, až aj im napadne sneh. :)

Lyžiar



3. Veselí snehuliaci

Máme malú nástenku a čo na ňu? Tak som narobila kruhy a deti sa realizovali. Robili sme to až po príchode z vonku, keď nás bolo máličko. A už sa na nás snehuliaci usmievajú. 


4. Snehuliak s vločkami


Pani vychovávateľka nakreslí, šikovné dievčatá vystihnú. Tak si krátime čas, keď čakáme posledné v herni. Toto je naša nástenka hodnotenia. Možno vám bude inšpiráciou.
Snehuliak



5. Chytanie vločiek

Deti radi otvoria ústa a chytajú vločku. Je to proste zábava. Tak sme sa inšpirovali skutočným životom. Na vlasy môžete použiť vlnu a vločky môžete vystrihovať z papiera.

6. Keď to chlapcov nebaví

Moji chlapci majú radi lego. Celý deň by sa s ním prehrali. Ak my s dievčatami voľačo tvoríme a viem, že chlapcov to nebude baviť, vždy im pripravím nejakú maličkosť, ktorá ich na chvíľu zabaví, urobí radosť a ako bonus kreslia. Napríklad takýto lego panáčik.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára