nedeľa 14. decembra 2014

Vianočné inšpirácie


Adventný veniec


Deti pracovali vo dvojiciach.  Najprv vyfarbili, potom sme mašle dali a ozdôbky z papiera (stačí dierkovač, alebo iné vyrážačky) a malé plstené guľôčky. 


Anjelik

Z farebného papiera harmonika na šaty. Z bieleho papiera harmonika na krídla, alebo aj predkresliť tvar krídel. Hlavička na tvár. Lepili sme s lepiacou pištoľou.



Vianočná hviezda

Jednoduchá hviezda, zvládli to aj prváci a druháci. V návode je horná časť, spodná časť sa len do kríža podloží, prilepí do stredu a opäť každú prilepíme na tú vrchnú. Odporúčam použiť na spojenie obojstrannou páskou.




Vianočné ozdoby

Deťom som urobila makety z bieleho papieru. Tie si prekreslili na farebný papier po 4 ks, prehli na polovicu a prilepovali k sebe. Pri poslednej časti sme dali šnúrku na zavesenie a prilepili poslednú časť.

Snežítko 

Opäť troška googlenia: snow globe. Vyhľadala tvar, na výkres prefotila pre deti a oni sa už realizovali. Trblienky sa dajú kúpiť za euro v Tedi obchode, možno v Kik.


        šablóna

Medovníkový domček
do google Gingerbread House a odporúčam, ak máte pc, urobte deťom náhľad, inšpiráciu farebných obrázkov medovníkových domčekov, pre ich lepšiu predstavivosť.




Vianočný stromček
Hľadala som nejakú peknú inšpiráciu a keďže máme nepekné dvere, vnútro do herne, tak som sa rozhodla, že každé dieťa prispeje svojou rukou ku dielu. Toto boli moje inšpirácie.

ALE: Na prvom obrázku je vidno, že je to jedna ruka a druhý je až moc strakatý. Deti spravili návrh ozdoby z predchádzajúcich tvarov, navrch sme dali hviezdu, ktorej návod je vyššie, vločky sme na naučili vystrihovať a tie zlaté tašky sú miesta, kde celý týždeň môžu dávať vianočnú poštu, darček, drobnosť pre kamaráta, kamarátku a na konci týždňa si to rozdáme. A na vrchu sú anjelici, čo nás strážia.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára